MarianneMijn naam is Marianne Smoor – van Plateringen en ik ben geboren en getogen in de prachtige stad Amersfoort waar ik nog steeds met veel plezier woon. Ik ben getrouwd en moeder van twee dochters.

Na het behalen van mijn hbo-diploma in een commerciële richting heb ik ruim 12 jaar diverse commerciële functies vervuld binnen de personele dienstverlening (werving & selectie / detachering). Met veel plezier heb ik gewerkt als intercedente, manager, recruiter en jobhunter. Na een periode van 12 jaar op commercieel vlak bemerkte ik onrust en onvrede bij mezelf. Ik kon mij onvoldoende in de functie kwijt en ging met minder plezier naar het werk.

Ik sprak zoveel mensen die ongelukkig waren in hun werk en niet wisten wat ze wel wilde. Maar ook mensen die moeite hadden om zichzelf krachtig te presenteren en geen idee hadden hoe ze een CV of brief konden opstellen of een goed sollicitatiegesprek konden neerzetten. Tevens sprak ik veel met managers die het lastig vonden om de juiste aandacht te besteden aan mobiliteit in combinatie met de afdelingsdoelstellingen die ze diende te behalen. Ik bemerkte bij mezelf dat ik deze mensen wilde ondersteunen in hun vragen en puzzels.

Deze gesprekken en contacten zette mij tot denken over wat mij voldoening en vooral plezier geeft in werk. Ik ben mij gaan oriënteren op diverse functies door middel van vacatures searchen op internet en vooral veel netwerkgesprekken voeren en kwam uit op de functie van
loopbaancoach/trainer. In 2000 heb ik de overstap gemaakt naar het interne mobiliteitscentrum van PostNL om voornamelijk postbodes te
begeleiden naar een nieuw loopbaanperspectief vanwege de functie die verdween.

Daarnaast heb ik de opleiding ‘ Loopbaancoaching en persoonlijke begeleiding’ gevolgd en sindsdien volg ik regelmatig opleidingen en cursussen om mezelf te blijven ontwikkelen.